Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Μαρμελάδα φράουλα

Η άνοιξη είναι η εποχή της φράουλας. Δε γίνεται λοιπόν να μην φτιάξουμε λίγη μαρμελάδα.
Η συνταγή εύκολη.

1 κιλό φράουλες,
1 κιλό ζάχαρη (εγώ βάζω λιγότερη ζάχαρη για να μην είναι πολύ γλυκιά),
½ λεμόνι

Καθαρίζουμε τις φράουλες από το κοτσάνι, τις ψιλοκόβουμε ή αν δεν θέλουμε να έχει κομματάκια τις περνάμε από το multi. Βάζουμε στη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Κατά διαστήματα ξαφρίζουμε. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το λεμόνι.
Για να δω αν είναι έτοιμη κάνω το τεστ που κάνουμε στα γλυκά του κουταλιού.
 
Βάζουμε τη ζεστή μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα σε μια πετσέτα ώσπου να κρυώσουν.
Διατηρούμε στο ψυγείο μετά το άνοιγμα.
 
Δεν υπάρχουν ούτε tips, ούτε tricks. Τόσο εύκολο είναι. Επιχειρήστε το.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου